Meggyes lepény
Tészta:
-
45 dkg liszt
-
30 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
1 tojássárga
-
1 tk. Sütőpor
Töltelék:
-
1 nagy üveg meggybefőtt
-
1 cs. Vaniliás puding
-
3,5 dl megybefőtt leve
-
Izlés szerint cukor, fahéj
A lisztbe elkeverjük a sütőport majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját és gyorsan összegyúrjuk hogy a margarin el ne olvadjon teljesen.
Ha összeállt a tészta letakarjuk és hűtőbe tesszük 20 percre.
Miután lehűlt a tészta kivesszük a hűtőből és 2 részre osztjuk.
Az egyiket kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megszúrkáljuk és 180 fokon elősütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A meggyet egy szűrőbe öntjük hogy lecsöpögjön.
3 dl meggylét a cukorral és a fahéjjal feltesszük forrni.
Amig felforr a maradék meggylével csomómentesre keverjük a pudingport.
Ha forr a lé belekeverjük a pudingot és jól besűrítjük.
Még melegen belekeverjük a meggyet.
Miután elősütöttük az 1. lapot a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és rákenjük a meleg tölteléket.
Kinyújtjuk a másik lapot is és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét lekenjük tojássárgájával, megszúrkáljuk és 180-200 fokon megsütjük.
Ha elkészült a széleit levágjuk és felszeleteljük.
|