Gyümölcstorta
Piskóta:
- 4 tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 ek. Langyos víz
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 1 cs. Vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek. Porcukor
- 10 dkg margarin
- 1/2 citrom leve
+ 1 csomag tortazsel
Víz
Ízlés szerint gyümölcs a tetejére
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval és 8 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a vízzel és a maradék cukorral habosra keverjük.
A sütöport belekeverjük az átszitált lisztbe és ezt a tojássárgájába keverük felváltva a felvert fehérjével együtt.
A gyümölcstortaformát kikenjük olajjal és belisztezzük hogy a tészta könnyen kijöjjön belőle.
Beleöntjük a masszát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha megsült még melegen kiborítjuk a formából és hagyjuk hogy kihűljön.
Ha kihűlt elkészítjük a krémet.
2,5 dl tejet a cukorral feltesszük forrni.
Közben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingport.
Ha forr a tej beleöntjük a pudingport és sűrűre főzzük.
Ha kész még forrón bele keverjük a margarint és a citromlét majd a tésztára öntjük.
Miután kihűlt ízlés szerint kirakjuk gyümölcsökkel és a tetejét leöntjük tortazselével és dermedésig hűtőbe tesszük.
|